Hockeywereld staat stil bij dood Inge Vermeulen

BILTHOVEN - Hockeyclub SCHC heeft dinsdagavond Inge Vermeulen herdacht. In het clubhuis van Stichtse in Bilthoven kwamen de leden bij elkaar om stil te staan bij het overlijden van de hockeyster, die acht jaar keepster was van het eerste damesteam. Vermeulen, die ook trainster was van de jeugd van SCHC, overleed afgelopen weekend op 30-jarige leeftijd.
Voorzitter Stephan van der Vat schrijft op de website van de club dat iedereen bij SCHC haar kende als een enorm gedreven en gepassioneerde topsportster met een grote betrokkenheid bij de vereniging.
De speelsters van het eerste damesteam waren niet op bijeenkomst aanwezig. "Voor hen is de impact nóg groter, want zij hadden zaterdag nog met haar in het veld gestaan", legde voorzitter Van der Vat uit. "Zij zijn op een andere plaats bij elkaar gekomen, met professionele begeleiding."
Speelsters Michelle van der Pols, Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker en Ginella Zerbo zullen hierom ook pas zondag aansluiten bij het trainingskamp van het Nederlands team in Spanje.
Ook van buiten de club is volop gereageerd op de dood van Vermeulen. "Gecondoleerd SCHC dames 1. SCHC, we denken aan jullie. Inge, rust in vrede", schrijven de buren van het Utrechtse Kampong op Twitter. Engels international Kate Richardson-Walsh twittert: "Zo triest om te horen dat voormalig SCHC-teamgenoot Inge Vermeulen op pas 30-jarige leeftijd is overleden. Mijn gedachten zijn met haar familie en vrienden. RIP."

SCHC staat stil bij dood Inge Vermeulen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.