FC Utrecht krijgt kansen, maar verliest .

UTRECHT - FC Utrecht is het tweede deel van de competitie niet goed begonnen. In Utrecht won Heerenveen met 2-1.
Al na twee minuten kreeg Kristoffer Peterson een enorme kans op een doelpunt, maar zijn schot werd door Heerenveen-doelman Nordfeldt in de rebound gepakt. Het was na tien minuten een wonder dat Utrecht niet op voorsprong stond na goede pogingen van Janssen, Leeuwin en Letschert. Na die fase ging de Utrechtse storm even liggen. Toch was het Heerenveen dat op voorsprong kwam. Een Friese counter werd door Luciano Slagveer na 41 minuten binnen geschoten. Edouard Duplan raakte vlak daarna de buitenkant van de kruising, maar Utrecht ging met 0-1 de rust in.
Na de pauze begon Utrecht weer fel en kwamen er weer kansen. De grootste was voor Rubio Rubin na een combinatie in de zestien met Duplan. Een effectief Heerenveen maakte na een prachtige voorzet van Joey van den Berg achter het standbeen de 2-0 via Sam Larsson. FC Utrecht bleef op zoek naar een doelpunt en Sébastien Haller maakte zijn debuut. De Franse aanvaller bracht gevaar, maar scoorde niet.
Willem Janssen kon in de extra tijd de stand een dragelijker aanzien geven uit een strafschop, maar verder dan tot een heftig offensief kwam FC Utrecht niet.
De Domstedelingen liepen tegen Heerenveen tegen hun negende nederlaag van het seizoen aan. FC Utrecht staat elfde in de Nederlandse eredivisie.

Willem Janssen in gesprek met verslaggever Rene van den Berg
Robby Alflen in gesprek met verslaggever Rene van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.