FC Utrecht buigt voor Borussia Dortmund

UTRECHT - FC Utrecht heeft woensdag de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund nipt verloren. De ploeg van trainer Robby Alflen moest in de eigen Galgenwaard, met bijna 17.000 toeschouwers goed gevuld, met 1-0 buigen voor de Duitse topploeg. Kevin Kampl maakte na een kwartier het enige doelpunt in het bijzondere treffen tussen de eredivisieploeg en de sterren uit de Bundesliga.
Voor Dortmund paste de vriendschappelijke wedstrijd tegen Utrecht in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Bij de geel-zwarte brigade van trainer Jürgen Klopp stonden onder anderen Mats Hummels, Nuri Sahin en Marco Reus in de basis. Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht omschreef het vooraf al als een 'potje FIFA 15', aangezien de Domstedelingen tegenover spelers stonden die ze normaal gesproken alleen op hun spelcomputer tegen komen.
Tegenvaller voor de thuisclub was het uitvallen van verdediger Kai Heerings. De verdediger ging met een knieblessure per brancard van het veld in de sfeervolle Galgenwaard.

Robbin Ruiter werd één keer gepasseerd door Borussia Dortmund
Trainer Robby Alflen was niet ontevreden
Anouar Kali blikt terug op de oefenwedstrijd
Een korte weergave van FC Utrecht - Borussia Dortmund
De samenvatting, met commentaar van René van den Berg
Sébastien Haller na afloop FC Utrecht-Borussia
Willem Janssen
Robby Alflen
Dortmund-trainer Jürgen Klopp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.