Kali breekt kaak Peterson bij vechtpartij training FC Utrecht

Kristoffer Peterson is 6 weken uitgeschakeld
Kristoffer Peterson is 6 weken uitgeschakeld © FCUPhoto
UTRECHT - Kristoffer Peterson heeft bij een vechtpartij op de training van donderdag zijn kaak gebroken. De aanvaller van FC Utrecht kreeg ruzie met teamgenoot Anouar Kali.
De middenvelder sloeg Peterson zo hard in zijn gezicht dat hij zijn kaak brak. Teamgenoten en technische staf moesten tussenbeide komen om de twee uit elkaar te krijgen.
Peterson is door de kaakbreuk minimaal 6 weken uitgeschakeld. FC Utrecht heeft Kali een boete gegeven. Daarnaast wordt hij ook gestraft door de clubleiding. Kali wordt vooralsnog niet geschorst laat de club weten. Hij doet zondag thuis tegen PEC Zwolle dan ook gewoon mee.

VECHTPARTIJ

De vlam sloeg in de pan op de training nadat Kali een felle tackle deed op Peterson, die al een paar keer had gescoord. Er vielen rake klappen. Nadat de Zweed naar zijn kaak greep en ondersteuning kreeg van ondermeer assistent-trainer Harry van den Ham, moest Kali in bedwang gehouden worden.
Dat gebeurde door teamgenoot Timo Letschert en spitsentrainer Danny Koevermans. Met die laatste kreeg Kali het vervolgens ook nog aan de stok. Hoofdtrainer Robby Alflen wist de middenvelder uiteindelijk te kalmeren.
Donderdagavond bleek uit röntgenfoto's dat Peterson zijn kaak gebroken had. Kali heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. De Zweed heeft deze geaccepteerd.

René van den Berg over de beslissing van de clubleiding om Kali niet te schorsen
Beelden van het incident op de training tussen Kali en Peterson
De reacties na de vechtpartij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.