Brons voor Van der Haar in Tabor

WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft brons gewonnen tijdens de WK in het Tsjechische Tabor. De gouden plak ging naar de torenhoge favoriet, Mathieu van der Poel. Hij werd met zijn 20 jaar de jongste wereldkampioen ooit. Wout van Aert completeerde het podium met de tweede plaats. Het was de tweede keer dat Van der Haar brons won op een WK.
Van der Poel startte goed en reed bijna de gehele wedstrijd in zijn eentje aan kop. Van der Haar was lange tijd in de achtervolging, maar kon niet voorkomen dat de huidig Nederlands kampioen met de winst aan de haal ging.
Van der Haar naderde Van der Poel op een gegeven moment tot op zes seconden, maar had de kracht niet meer om nog dichterbij te komen.
Lange tijd leek de Woudenberger op het zilver af te rijden, maar tot overmaat van ramp werd Van der Haar vlak voor de finish nog voorbij gereden door de 20-jarige Wout van Aert.

REACTIE

Lars van der Haar is normaal een van de snelste spurters in het veldritpeloton, maar hij moest het zondag in de strijd om de zilveren medaille afleggen tegen de Belg Wout van Aert. "Ik zat stik kapot'', verklaarde Van der Haar naderhand. "Toen hij mij in die laatste bocht voorbij ging, kon ik niet meer. Ik had geen kracht meer in mijn benen''.
Hij leek eerder in de race nog aansluiting te vinden met koploper Mathieu van der Poel. "We hadden afgesproken dat we alleen achter elkaar aan zouden gaan als we niemand mee zouden nemen in ons wiel. Ik heb gewacht tot het beste er bij Kevin Pauwels eraf was, maar toen was het eigenlijk te laat om Mathieu nog bij te kunnen halen.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.