Coronel begint aan 11e seizoen in WTCC

EEMNES - Tom Coronel racet ook in 2015 in het wereldkampioenschap voor toerwagens. De Eemnesser is de Chevrolet Cruze van ROAL Motorsport trouw gebleven. Dit seizoen zal de wagen gehuld zijn in het geel-rood van DHL.
"Direct na afloop van het seizoen 2014 begonnen de voorbereidingen op het nieuwe jaar", vertelt de 42-jarige Coronel aan gpupdate.nl. "Ik was op dat moment al in gesprek met Ken Allen, de CEO van DHL, om te kijken wat wij in 2015 voor elkaar konden betekenen. Aan de andere kant stond er voor begin januari nog een uitstapje naar de Dakar-zandbak gepland. Iedereen weet inmiddels hoe dat is afgelopen en direct nadat ik terug in Nederland was, ben ik verder gegaan met het WTCC-verhaal. Het is super dat ik er weer een jaar bij ben. Volgens mij ben ik daarmee ook één van de rijders die het langst aan deze serie meedoet. En voor het vijfde achtereenvolgende jaar samen met ROAL Motorsport. Dat geeft een goed gevoel en veel vertrouwen."
De eerste drie seizoenen bij ROAL Motorsport reed Coronel in een BMW. Sinds 2014 wordt er met een Chevrolet gereden.
Voor Coronel breekt er nu een hectische week aan. Eerst vertrekt hij naar Italië om samen met ROAL Motorsport de nieuwe livery op de auto aan te brengen. Daarna volgt in Barcelona de officiële WTCC-presentatie. De eerste test volgt op het circuit van Vallelunga.
Het nieuwe WTCC-seizoen start in het weekend van 6 tot en met 8 maart in Argentinië.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.