FC Utrecht erkent meer fraudegevallen

UTRECHT - FC Utrecht geeft toe dat de club vaker door eigen personeel is bestolen. Eind vorige maand werd 77.500 euro verduisterd bij een geënsceneerde overval, waarbij personeel was betrokken. In 2012 speelden bij de club ook al twee fraudezaken. Daarbij waren twee medewerkers met een lange staat van dienst betrokken, meldt de club donderdag in een verklaring.
Volgens een bron verduisterde een toenmalig medewerker van de financiële afdeling via spookfacturen en andere boekhoudkundige trucs in totaal naar verluidt 90.000 euro. De club zou niet tot vervolging zijn overgegaan omdat de medewerker aangaf het geld te willen terugbetalen.

FANSHOPS

Hij werd wel ontslagen, maar zou volgens bronnen vrijwel direct bij een sponsor van de club aan het werk zijn gegaan. Op die manier zou hij een groot deel van zijn loon direct weer richting de clubkas storten.
Het tweede fraudegeval zou zich hebben afgespeeld bij de fanshops van FC Utrecht. Een medewerker zou geld uit de kassa hebben gestolen, maar de club wil dat niet bevestigen.
Het nieuws over de fraude uit 2012 is een nieuwe mokerslag voor de club. Recent leek FC Utrecht te zijn overvallen door een gewapende man. Inmiddels is gebleken dat de overval in scène was gezet door een medewerker en ex-medewerker van de club, in samenwerking met twee handlangers.

VERKLARING

Een groot deel van de cateringopbrengsten van de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund, ongeveer 100.000 euro, werd tijdens de 'overval' buitgemaakt. Het geld zou al direct zijn opgemaakt aan luxe artikelen. De club wil niet voor camera reageren op de nieuwe fraudegevallen.
Wel heeft FC Utrecht donderdagmiddag de volgende schriftelijke verklaring aan de media gestuurd: "Bij het aantreden van de huidige directie kreeg zij één opdracht mee van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht: 'FC Utrecht financieel gezond maken'. De club bevond zich in de zomer van 2012 in een diep dal met een verlies van meer dan 11 miljoen euro. Hierbij moest er keihard ingegrepen worden. In dat proces zijn twee fraudegevallen aan het licht gekomen, gepleegd door twee medewerkers die een lange staat van dienst bij FC Utrecht hadden. In deze zaken zijn de verduisterde bedragen inmiddels grotendeels terugbetaald. Over de aard en de hoogte van maatregelen communiceren wij vanwege privacy-redenen niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.