Tweemaal goud voor Dafne Schippers op NK indoor

UTRECHT - Atlete Dafne Schippers heeft op de NK indoor atletiek twee gouden medailles gewonnen. Schippers was de snelste in de finale van de 60 meter met een tijd van 7 seconden en 18 honderdsten. Loreanne Kuhurima van atletiekvereniging Atverni uit Nieuwegein werd vierde.
Op het onderdeel verspringen sprong de Utrechtse de winnende afstand van 6,48 meter.
Haar resultaat bij het verspringen was alleen niet voldoende om zich te plaatsen voor de EK in Praag die over twee weken worden gehouden.
Nadine Visser werd tweede en Valentine Kortbeek won de bronzen medaille op dit onderdeel.
Er was meer regionaal succes. Robin Coops van Hellas behaalde zilver bij het hinkstapspringen. Marijke de Visser ging met twee bronzen medailles naar huis. De atlete van het Utrechtse Phoenix werd 3e op de 1.500 en 3.000 meter.