Schippers: "Ik ben nog niet zo groot als Nelli Cooman"

UTRECHT - Dafne Schippers heeft het Nederlandsrecord van Nelli Cooman op de 60 meter voor even uit haar hoofd gezet. De Utrechtse kwam dit seizoen tot op 9 honderdsten van de 7.00 sec. van Cooman uit 1986 en had op het NK indoor stiekem gehoopt de tijd uit de boeken te lopen. Tevergeefs, al pakte Schippers wel haar 6e nationale titel op rij. "Ik ben nog niet zo groot als Nelli Cooman", zegt Schippers op de persconferentie van de Nederlandse afvaardiging op Papendal. "Ik ga gewoon lekker lopen, dan komt dat record misschien vanzelf wel een keer." Op het EK indoor in Praag (5 tot en met 8 maart) gaat de focus daarom gewoon weer op het resultaat. En dat moet een gouden medaille zijn.
Bij de Atletiekunie gaan ze er vanuit dat de medaille van de Hellas-atlete al vaststaat. Als het aan de Utrechtse ligt is de kleur goud. Schippers ziet zichzelf als één van de favorieten. Van topfavoriet wil ze niet spreken.
Gezien de seizoenstijden is ze dat wel. De tijd die Schippers eerder deze maand in Berlijn liep (7.09) is de snelste tijd dit seizoen door een Europeaan gelopen. De Britse Dina Asher-Smith was maar een fractie langzamer (7.12). Een tijd die de Duitse Vera Sailer dit seizoen ook wist te klokken.
Het verschil tussen winnen en verliezen zal hem in het geval van Schippers zitten in de start: "Met het tweede deel zit het wel goed. Ik moet er voor zorgen dat ik in Praag super gefocust ben."
Nederland vaardigt zeventien atleten af naar Praag. Naast tweevoudig Europees sprintkampioene Schippers is Sifan Hassan topfavoriet op de 1500 meter.

Dafne Schippers blikt vooruit op de EK
Coach Bart Bennema over de kansen van Schippers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.