Schoonebeek wil nieuw gesprek over voetbalpiramide

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - De KNVB en de voetbalclubs moeten snel om de tafel om te gaan praten over de voetbalpiramide. Dat zegt Spakenburg-preses Marc Schoonebeek, nadat bekend is geworden dat slechts tien profclubs hun beloftenteam willen inschrijven voor de nieuwe voetbalpiramide, die in het seizoen 2016/2017 van start zou moeten gaan. De overige clubs, waaronder ook Feyenoord, willen een gescheiden beloftencompetitie houden.
"Het lijkt me logisch dat de CVT (Coöperatieve Vereniging Topklassers) weer contact zoekt met de KNVB", zegt Schoonebeek. "Die voetbalpiramide is bedacht door de profclubs, wij als amateurs wilden hem niet. Nu de profs er zelf weer van weglopen, lijkt het mij tijd om te kijken of de plannen überhaupt nog wel door moeten gaan."
Schoonebeek is overigens niet verbaasd over de nieuwste ontwikkelingen. "De profclubs hadden van meet af aan moeite met het feit dat in de nieuwe opzet nauwelijks spelersuitwisseling zou kunnen plaatsvinden tussen het eerste elftal en het beloftenteam. Daardoor zouden ze ook een volledige selectie voor het beloftenteam moeten samenstellen en dat vinden ze te duur."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.