Schippers begint EK met persoonlijk record

UTRECHT - Dafne Schippers is zich zaterdag eenvoudig naar de halve finales van de 60 meter gespurt bij de EK indoor atletiek in Praag. De Utrechtse won haar serie in een persoonlijk record van 7,07 seconden. Dat is twee-honderdsten sneller dan haar vorige persoonlijke toptijd en is de beste Europese tijd van dit indoorseizoen.
De Europees kampioene op 100 en 200 meter kan de rest van de dag bijkomen van de korte inspanning. De halve finales en finale staan zondag op het programma.
"Een lekkere race", zei Schippers, die juichend en met opgestoken duim reageerde toen ze haar tijd zag. "Ik was wel een beetje verrast dat ik dit nu al kon. Ik wilde wel een beetje doorlopen, zeker omdat ik had gehoord dat Verena Sailer 7,10 had gelopen."
Volgens Schippers kan de start nog wel een beetje beter. "Maar met het Nederlands record van Nelli Cooman (7,00) ben ik hier niet bezig." De Utrechtse was positief over de baan in de Praagse atletiekarena. "Het klinkt een beetje hol, maar hij is heel verend. Dat is wel een beetje gek, maar je ziet dat ook anderen hier scherpe tijden lopen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.