FC Utrecht legt AZ over de knie

UTRECHT - FC Utrecht heeft in De Galgenwaard een dikke zege geboekt op AZ. De bezoekers uit Alkmaar werden met 6-2 aan de kant gezet. Na een kwartier stond het al 3-0 voor de ploeg van trainer Robby Alflen.
De bal rolde amper of Willem Janssen maakte de openingstreffer al, hij kopte een voorzet van Haller hard binnen. Mark Diemers schoot na tien minuten van afstand mooi binnen. Sébastien Haller benutte een strafschop na 17 minuten. Daarna ging de Utrechtse storm even liggen en kon AZ op adem komen.
Na de pauze mochten Kristoffer Peterson en Mark van der Maarel na lang blessureleed terugkeren in het veld. Peterson bekroonde zijn rentree met een prachtig doelpunt. Hij krulde de bal schitterend binnen. Haller had daarvoor zijn tweede strafschop benut. AZ kwam twee op het scorebord door Aron Jóhannsson en een eigen doelpunt van Gévero Markiet. Edouard Duplan bepaalde de eindstand op 6-2. FC Utrecht klimt van de twaalfde naar de elfde plek. De achterstand op de achtste plaats van Groningen is twee punten.

Willem Janssen
Robby Alflen
Mark Diemers
Kristoffer Peterson

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.