RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Garde wint ook hoger beroep

RHENEN -

Giedo van der Garde heeft ook het hoger beroep tegen zijn Zwitserse raceploeg Sauber gewonnen. Dat betekent dat de Rhenense autocoureur dit weekend gewoon zou mogen starten als het nieuwe Formule 1-seizoen begint in Melbourne (AustraliŽ).

Van der Garde heeft een contract waaruit blijkt dat hij dit seizoen ťťn van de twee racestoelen van Sauber mag bezetten. Maar de ploeg besloot de voorkeur te geven aan de Zweed Marcus Ericsson en de Braziliaan Felipe Nasr. Via de Australische rechter heeft Van der Garde nu alsnog zijn plaats afgedwongen.

Het is nog onzeker of Van der Garde zondag daadwerkelijk start in Melbourne. Vrijdag al zijn de vrije trainingen. Sauber vindt het naar eigen zeggen onverantwoord om de Nederlander te laten starten. De racewagens zijn afgestemd op Ericsson en Nasr, bovendien heeft Van der Garde weinig kunnen trainen met de nieuwe auto's.

Om er voor te zorgen dat Sauber ook daadwerkelijk actie onderneemt om de Nederlander te laten racen, heeft Van der Garde, volgens formule1.nl, opnieuw een zaak aangespannen. Nog geen twintig minuten na de uitspraak. Met als doel Sauber daadwerkelijk tot actie aan te sporen.

Sauber wordt nu tot actie gedwongen. De renstal moet haar rijders voor dit weekend nog bekend maken bij de internationale automobielfederatie FIA, er moet een superlicentie voor Van der Garde worden aangevraagd en er moet een stoeltje worden geschuimd. Doen ze dat niet dan wordt er beslag gelegd op hun bezittingen. Het team moet voor 22.00 uur vanavond (Australische tijd) een lijst doorgeven met al hun bezittingen die aanwezig zijn in AustraliŽ.


BESLAGLEGGING


Van der Garde heeft alle vertrouwen in een goede afloop. "Qua tijd zal het er om spannen, maar het is niet onmogelijk. De superlicentie is een formaliteit en alleen wat papierwerk. En dat stoeltje moet ook lukken. Het is nu afwachten wat er gebeurt, maar als het aan mij ligt, ga ik nu direct aan het werk op het circuit," zegt hij tegenover formule1.nl.

Vrijdag komt de zaak opnieuw voor de rechter. Als Sauber dan niks gedaan heeft om er voor te zorgen dat Van der Garde dit weekend in actie kan komen, worden alle spullen in beslag genomen en komt het team helemaal niet in actie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -