RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrije training gaat aan Van der Garde voorbij

VEENENDAAL -

Giedo van der Garde is vrijdag niet in actie gekomen tijdens de eerste vrije trainingen van de start van het Formule 1-seizoen in Melbourne. Het Australische gerechtshof had eerder deze week besloten dat het team van Sauber de Rhenenaar moet laten deelnemen aan de Australische Grand Prix.

Van der Garde kreeg voorafgaande aan de vrije training wel een toegangspas van het Zwitserse team. Ook werd er een racestoeltje voor hem gemaakt. Ondanks dat Van der Garde wel in racepak was te bewonderen kwam hij niet in actie. Marcus Ericsson en Felipe Nasr zaten in de wagens. Al gingen ze alleen in de tweede training de baan op.


GEVANGENISSTRAF


De rechter van de Supreme Court van Victoria wil dat Van der Garde en Sauber vrijdagavond om de tafel gaan in een laatste poging er samen uit te komen. Naast beslaglegging op de spullen van Sauber dreigt er voor teambaas Monisha Kaltenborn zelfs gevangenisstraf als de Australische rechter vindt dat het team niet genoeg heeft gedaan om Van der Garde te laten rijden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -