FC Utrecht in dilemma over toekomst Haller

UTRECHT - FC Utrecht-trainer Robby Alflen buigt zich in het interlandweekend over twee weken over de toekomst van Sébastien Haller. De Fransman, die door FC Utrecht gehuurd is van Auxerre, is de revelatie van het seizoen. FC Utrecht heeft een optie tot koop, maar weet zich daarmee nog geen raad.
De spits scoort aan de lopende band. Tegen FC Dordrecht zelfs vier keer in één wedstrijd. Haller heeft zich inmiddels ontpopt tot publiekslieveling. De aanhang van de club ziet dan ook niets liever dan dat het 20-jarige talent snel wordt vastgelegd. Fans van de club willen Haller zo graag houden dat ze op Facebook een oproep doen om tijdens de laatste thuiswedstrijden te zorgen voor een uitverkocht huis. Zo hopen ze clubeigenaar Frans van Seumeren zo ver te krijgen om zijn portemonee te trekken.
Alflen houdt Haller ook graag bij zijn ploeg, maar de club hikt aan tegen het prijskaartje van 8 ton. "Ik weet eerlijk gezegd niet of de club hem kan betalen", bekent Alflen, "FC Utrecht staat er financieel niet florissant voor. We moeten de voors- en tegens tegen elkaar afwegen en kijken wat mogelijk is. We hebben natuurlijk ook Ruud Boymans."

4-4-2


Boymans is nu nog geblesseerd, maar maakte per minuut nog meer doelpunten dan Haller. "Twee spitsen van dat kaliber in een drie-spitsensysteem, het is misschien wat overdreven voor een club met deze financiën", voegt Alflen toe. Er zijn deskundigen die pleiten om Haller en Boymans samen op te stellen. Dan moet Utrecht afstappen van het 4-3-3-systeem, iets wat is vastgelegd in de clubcultuur. "Ik denk niet veel mensen gaan klagen als we 4-4-2 gaan spelen en Haller en Boymans er allebei twee maken", lacht Alflen, "Ik vind dat nog steeds een overweging waard."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.