RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Garde schikt met Sauber

RHENEN -

Giedo van der Garde heeft een schikking getroffen met het Formule 1-team Sauber. De Rhenenaar komt voorlopig niet in actie. De inhoud van het akkoord is nog niet duidelijk.

Van der Garde heeft als wedstrijdrijder recht op een van de twee stoeltjes bij Sauber voor komend seizoen, zo oordeelde ook de rechter deze week. Maar na een goed gesprek met de Zwitserse renstal laat hij nu weten "uit respect voor de sport" af te zien van zijn recht om zondag te starten in Melbourne.

"Uit respect voor de belangen van de autosport en de Formule 1 in het bijzonder, heb ik besloten mijn recht om te racen in de Grand Prix van Melbourne op te geven", aldus Van der Garde. "Dat is een moeilijke beslissing voor me, maar ik respecteer de belangen van de autosportfederatie FIA, de renstal Sauber en zijn coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson."

De 29-jarige coureur en Sauber hadden een conflict over de positie van de Nederlander bij de renstal. De coureur zei contractueel recht te hebben op ťťn van de twee stoeltjes als wedstrijdrijder voor dit seizoen. Daarin kreeg hij tot tweemaal toe gelijk van de rechters in AustraliŽ, nadat een Zwitsers tribunaal eerder ook al in zijn voordeel had gesproken. Sauber was van mening dat het Van der Garde tot niets verplicht is.

De rechtbank in Melbourne oordeelde vrijdag in een derde zitting dat Van der Garde en Sauber eerst onderling tot een oplossing voor het geschil moesten komen. Mochten de partijen er niet uitkomen, dan zou het Supreme Court zaterdagochtend 10.00 uur (Australische tijd) opnieuw een uitspraak doen. Zover kwam het niet, omdat Van der Garde en Sauber een schikking troffen.

De precieze inhoud van die schikking is niet bekendgemaakt. Volgens Van der Garde is dat nog onderwerp van gesprek. "Mijn management zal begin volgende week met Sauber verder praten om gezamenlijk een acceptabele oplossing te vinden voor de huidige situatie", schreef Van der Garde. "Ik ben er zeker van dat er een oplossing komt. Als het zover is, dan laat ik dat weten."

Van der Garde sluit niet uit dat hij in de toekomst wel het stoeltje gaat opeisen waar hij ook volgens de rechters recht op heeft. De tweede race van dit seizoen is over twee weken in MaleisiŽ.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -