Van der Garde: "Formule 1 loopbaan is over"

RHENEN - Autocoureur Giedo van der Garde beseft dat zijn carrière in de Formule 1 zo goed als zeker voorbij is. De Rhenenaar ging woensdag akkoord met een afkoopsom van Sauber, het team dat hij afgelopen weekend nog voor de rechter daagde.
Van der Garde had een geldig contract bij de renstal van Sauber voor dit seizoen en dwong afgelopen weekeinde bij de rechter in Australië af dat hij mocht racen, maar teambaas Monisha Kaltenborn bleef dwarsliggen. "Zij wilden niet met mij samenwerken en dat werd pijnlijk duidelijk in de paddock van Melbourne", meldt Van der Garde (29) woensdag in een persverklaring.
Van der Garde had zijn juridische gelijk kunnen doorzetten door beslag te laten leggen op de bolides van Sauber en zelfs Kaltenborn achter de tralies kunnen werken. "Maar met die gedachte kon ik niet leven. Ik zou ook de carrières van twee jonge coureurs, Marcus Ericsson en Felipe Nasr, hebben geruïneerd. Ik wilde daarvoor niet verantwoordelijk zijn en ben akkoord gegaan met een afkoopsom." Hoe hoog die afkoopsom is, is niet bekend gemaakt. Een website meldde dinsdag dat het zou gaan om 15 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.