Joey Snijders gaat met kleine stapjes vooruit

© GVVV.nl
VEENENDAAL/AMERSFOORT - Joey Snijders gaat met hele kleine stapjes vooruit. Dat schrijft zijn vader Rob op Facebook. "Hij is nog steeds in laag bewustzijn, maar er zijn momenten dat wij hem, in onze ogen, kunnen bereiken", zegt Rob Snijders namens de familie.
"Na deze ongelofelijke 6 weken is de situatie nu zo dat hij op een aparte kamer ligt. Nu is het wachten op het moment dat hij helemaal wakker wordt en naar een centrum gaat waar hij de goede prikkels moet gaan krijgen om weer goed te kunnen functioneren. Waar dat toe leidt weet niemand, hij heeft de sleutel, dat moet hij zelf doen en ervaren."
Sinds enkele weken helpt GVVV-fysiotherapeut Theo Lepelblad om die prikkels te geven, waarop Snijders zichtbaar reageert. "Wij zullen hem daarbij moeten helpen, steunen en motiveren, maar verwachten daar veel van. Dit kost alleen erg veel tijd en geduld, dus het wordt een lang traject", aldus Rob Snijders.
Joey Snijders sloeg op zondag 15 februari met zijn auto over de kop, nadat hij onwel was geworden achter het stuur. De linksbuiten werd meteen opgenomen op de intensive care van het UMC, waar hij de maandagavond na het ongeluk een hersenoperatie onderging. Die operatie slaagde, waarna de artsen de medicatie van Snijders stopten om hem uit zijn kunstmatige coma te doen ontwaken.
Op 27 februari bleek dat Snijders zelfstandig ademde en kon hij worden overgeplaatst van de Intensive Care naar de Medium Care. Zijn situatie is sindsdien onveranderd, maar het is wel 100% zeker dat hij nooit meer de oude zal worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.