Duel 'Rooien' tegen de 'Blauwen' eindigt onbeslist

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is geëindigd in 0-0. Door het gelijkspel ziet Spakenburg de directe concurrent en koploper Kozakken Boys verder uitlopen.
In de tiende uitvoering van de Visserderby in de topklasse lijkt Spakenburg de morele verliezer. Voor IJsselmeervogels was deze wedstrijd een prestigeduel, waarin het de buren punten afhandig kon maken in hun strijd om de titel. Spakenburg had in de derby daarentegen meer om voor te spelen. Drie punten waren het enige wat telde om koploper Kozakken Boys in het vizier te houden.
In een matige wedstrijd kregen beide teams kansen op de openinstreffer. De keepers moesten een aantal keer in actie komen maar echt gevaarlijk werden beide teams niet. In de 90ste minuut was Niels Buijtenhuis nog dichtbij de winnende treffer maar kon de bal niet genoeg plaatsen met zijn hoofd.
IJsselmeervogels staat 8e met 36 punten uit 26 wedstrijden. Spakenburg blijft tweede met 48 punten uit 26 wedstrijden en staat 4 punten achter de koploper.

Verslaggever Bert Kous is gesprek met speler IJsselmeervogel Jeffrey Buijtenhuis en Spakenburg speler Barry Ditweg en coach Jochem Twisker
Spakenburg-trainer Jiochem Twisker, na de derby
Spakenburg-doelman Barry Ditewig, na de derby
De samenvatting, met commentaar van Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.