Tien Utrechters pakken punt tegen Ajax

UTRECHT - FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Ajax. In de Galgenwaard werd het 1-1. Het was de zesde keer op rij dat Ajax er in Utrecht niet in slaagde te winnen.
Bij rust was het nog 0-0. Ajax was via Van Rhijn, net naast, en Schöne, vrije trap op de lat, dicht bij de openingstreffer. FC Utrecht was dreigend met een scrimmage waarin Willem Janssen bijna succesvol was.
Zes minuten na rust kwam Ajax op 0-1, toen Ramon Leeuwin een vrije trap van Lasse Schöne in eigen doel werkte. Utrecht joeg op de gelijkmaker, en was met een afstandsschot van Tommy Oar dichtbij de 1-1. Aan de andere kant moest Robbin Ruiter handelend optreden bij een schot van Nick Viergever.
In het laatste kwartier stuitte invaller Rubio Rubin namens FC Utrecht op Jasper Cilissen. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Sébastien Haller de bal recht in de handen van de Ajax-doelman. Zes minuten voor tijd kreeg Utrecht loon naar werken toen verdediger Gévéro Markiet, ingebracht als extra spits, de 1-1 maakte.
Vlak daarna kreeg Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin rood na een harde overtreding op Ajax-captain Boilesen. Met tien man hield Utrecht stand. Het heeft nu 33 punten uit 29 duels en staat 12e in de eredivisie.

Gévéro Markiet, in gesprek met Corné Hendriks
De hoogtepunten uit het live radioverslag
Verslag FC Utrecht - Ajax
Interview met Robby Alflen
Interview met Mark van der Maarel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.