Nieuw Zeelandse toprugbyster naar Utrecht

UTRECHT - Voormalig toprugbyster en international van Nieuw Zeeland Aimee Sutorius speelt de komende maanden voor het Utrechtse URC. Zij zal vanaf half april tot begin augustus de URC dames trainen en versterken als speelster tijdens het Sevens seizoen dat voor de deur staat. Sinds bekend is dat de 7s variant van rugby Olympisch wordt in Rio de Janeiro in 2016, spelen alle clubs in Nederland ook Sevens van april tot juni.
Aimee Sutorius, bijnaam The Axe, speelde zowel in het 15s als het 7s team van Nieuw Zeeland, en werd met dat land ook wereldkampioen. De rugbyster, die ook een Nederlands paspoort heeft maar geen woord Nederlands spreekt, komt naar Utrecht op zoek naar haar roots.
URC-trainer Wim Slomp is enthousiast. "Om samen met zo'n speelster de URC dames te kunnen trainen is een unieke ervaring waar ik van ga leren en genieten." Volgens URC-captain Anneke Sliedrecht snijdt het mes aan twee kanten. "Het is een mooie deal. Wij mogen een paar maanden een vleugje van het beste rugby ter wereld beleven en zij leert Nederlands van ons."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.