VVA'71 schiet weinig op met gelijkspel

SteDoCo - VVA'71
SteDoCo - VVA'71 © Robert Claus
PROVINCIE UTRECHT - De voetballers van VVA'71 hebben het uitduel tegen koploper SteDoCo gelijkgespeeld en daarmee verzuimd om de titelrace spannender te maken. Het, vooral in de tweede helft, spannende duel eindigde in 2-2. VVA'71 kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Ruben Rip. Deze stand was ook de ruststand, maar in de tweede helft trok de thuisploeg eerst de stand gelijk om vervolgens de 2-1 binnen te schieten uit een vrije trap. Mourad Marbouch bracht de spanning volledig terug. In de slotfase golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen enkele mogelijkheden om als nog het volledige pond te pakken.
VVA'71 blijft de nummer 3 van de hoofdklasse A en heeft 6 punten minder dan SteDoCo dat de koppositie wist te behouden.
Montfoort heeft verrassend gewonnen van het hoger geplaatste Achilles Veen. De ploeg van trainer Alain Hijman won de wedstrijd met 1-0. Het was de derde overwinning op rij voor Montfoort en het team heeft inmiddels de laatste plaats van hoodklasse overgedragen aan Volendam. Montfoort bezet de voorlaatste plek en staat nog drie punten onder de streep die veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie duels.
DOVO en FC Breukelen behaalde beide ook drie punten. DOVO versloeg op eigen veld Volendam, dat de nieuwe hekkensluiter is, met 2-1. Breukelen was met 4-2 te sterk voor Jodan Boys uit Gouda.