Kelderman niet fit voor eerste Amstel Gold Race

VEENENDAAL - Wilco Kelderman is niet fit, in de aanloop naar zijn debuut in de Amstel Gold Race, komende zondag. De Veenendaler heeft last van een verkoudheid. Die speelde hem woensdag ook al parten in de Brabantse Pijl, waarin hij als 59e finishte.
"Erg balen, want het niveau in de Amstel Gold Race is zo hoog dat je honderd procent moet zijn", aldus Kelderman. "Als je een paar procent minder bent, kun je eigenlijk al niet meedoen. Het liep de laatste tijd allemaal best lekker bij me, maar Amstel Gold Race komt nu waarschijnlijk een beetje te vroeg voor me, al weet je het nooit. Volgende week rijd ik ook nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."
Ook ploegleider Marijn Zeeman stelt de verwachtingen naar beneden bij. "Wilco is een renner die in de toekomst graag wil meedoen in de klassiekers en had dat het liefst dit jaar al gedaan, maar we moeten onder deze omstandigheden niet teveel verwachten."
Zeeman vervolgt: "Wilco is door zijn ziekte niet in topconditie en dat is zuur, want de Amstel was een doel voor hem. Het blijft een belangrijke wedstrijd voor hem, maar misschien op een andere manier nu. Wilco wil zich nog steeds dolgraag tonen, maar het gaat ook om ervaring opdoen. In klassiekers speelt ervaring een heel grote rol."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.