Wilco Kelderman als kopman in Waalse Pijl

VEENENDAAL - Wilco Kelderman is één van de twee kopmannen van LottoNL-Jumbo voor de Waalse Pijl. De Veenendaler moet zijn kopmanschap delen met Paul Martens.
Kelderman is na zijn optreden in de Amstel Gold Race klaar voor de Waalse Pijl. Hij hoopt op de Muur van Hoei op een mooi resultaat. "Het ging in de Amstel beter dan verwacht", aldus de Veenendaler, die in de aanloop naar de Amstel Gold Race nog ziek was.
"Ik voelde me heel goed in de finale. Ik kon zelfs aanvallen. Daar word ik alleen maar sterker van. Met het oog op de Waalse Pijl is dat goed. Ik ga woensdag voor een mooie uitslag. Met het oog op de Tour de France-etappe die over de Muur gaat is het ook zeer handig om de Waalse Pijl te rijden. Ik heb de klim al een paar keer verkend, maar in een koers is het toch altijd anders."
Ploegleider Merijn Zeeman steekt de ambities van LottoNL-Jumbo, dat nog altijd wacht op de eerste zege van het seizoen, niet onder stoelen of banken. "We willen Wilco en Paul als ploeg goed afzetten aan de voet van de Muur van Hoei. De finale is dit jaar wat lastiger, omdat er een extra klim is toegevoegd. Ik verwacht dat een kleinere groep om de overwinning gaat strijden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.