Ten Hag nieuwe trainer FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft in Erik ten Hag een nieuwe trainer/coach en technisch manager gevonden. Ten Hag komt over van FC Bayern München en tekent voor twee seizoenen in de Domstad, waar hij op 1 juli aan zijn nieuwe job begint.
Ten Hag (45) speelde in het seizoen 1995/1996 voor FC Utrecht dertig competitiewedstrijden. Na zijn loopbaan als speler heeft hij zich gestort op het trainersvak. FC Utrecht ziet in hem een ambitieuze trainer, met bagage. "Erik heeft in de absolute top gewerkt, bij clubs als PSV, FC Twente en FC Bayern München. Een ambitieuze trainer, met bagage. Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik.
"Bovendien hebben wij er vertrouwen in dat Erik het ontwikkelklimaat bij FC Utrecht naar een hoger niveau kan tillen. Daar heeft hij ervaring in. In de rol van technisch manager krijgt Erik ook de eindverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met het huidige technisch management."

DRIVE

"Deze functie bij een mooie club als FC Utrecht, komt voor mij op een goed moment. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière", zegt Ten Hag, die na afloop van het seizoen officieel wordt gepresenteerd in Stadion Galgenwaard. "Ik streef naar het creëren van een klimaat waarin iedereen het maximale eist van zichzelf en elkaar. Jezelf elke dag willen verbeteren en op dat vlak telkens de grens opzoeken; dát is de insteek."
"Je moet de drive hebben om het maximale uit jezelf te halen. Dat moet gemotiveerd, gefaciliteerd en gestructureerd worden. Een topomgeving daagt mensen uit om zelf top te zijn", aldus de toekomstig trainer/coach en technisch manager van FC Utrecht.

SCHOONSCHIP

De verwachting is dat Ten Hag een eigen technische staf meeneemt. Het is inmiddels publiek geheim dat Jean-Paul de Jong binnenkort wordt gepresenteerd als de assistent van Ten Hag. Dat betekent dat Harry van den Ham, nu werkzaam als Senior Coach, plaats moet maken.
Het is de vraag wat FC Utrecht met Van den Ham gaat doen. Hij heeft nog een doorlopend contract. Ook de andere trainers van het eerste elftal lijken hun baan te verliezen.

Van Schaik over de nieuwe trainer
Wilco van Schaik over Erik ten Hag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.