Budget Tourstart gestegen naar 15,4 miljoen euro

UTRECHT - Het budget van de Utrechtse Tourorganisatie is gestegen naar 15,4 miljoen euro. Wel is de totale begroting nog lager dan de begroting zoals die na de toewijzing van de Tourstart werd gepresenteerd. Dat heeft de organisatie in een tussentijdse rapportage laten weten.
Een paar maanden geleden moest de begroting nog naar beneden worden bijgesteld naar 15,2 miljoen euro doordat de verkoop van zogenoemde hospitalitypakketten niet goed liep. In de rapportage laat de Utrechtse organisatie weten dat de verkoop inmiddels weer op schema ligt.
In de rapportage wordt verder duidelijk dat het aantal sponsoren is toegenomen. Samen zijn zij goed voor een bedrag van 6,85 miljoen euro. Daarmee zijn de verwachte inkomsten, zoals die eerder waren vastgesteld op 6,8 miljoen, gehaald.
In de nieuwste begroting wordt er ook meer geld beschikbaar gemaakt om de bereikbaarheid van de stad in goede banen te leiden. Dit kan omdat de overheidssubsidie van het Ministerie van VWS hoger uitvalt dan eerder was begroot.

KERKDIENSTEN

In de kwartaalrapportage is verder te lezen dat een aantal kerken rondom de Tour lastig te bereiken zal zijn. Na overleg met religieuze instellingen is besloten om onder meer een kerkdienst in de openlucht te organiseren. Ook wordt een kerkenroute op de fiets georganiseerd.
Opvallend is ook dat Stadwerken, die normaal de stad schoonhoudt, zal samenwerken met Bureau HALT. Die instelling zorgt voor alternatieve straffen voor criminele jongeren.
Verder blijkt uit de rapportage dat het gebruik van aggregaten tot een minimum worden beperkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.