FC Breukelen geeft voorsprong uit handen tegen DOVO

© Jeroen van den Berg
PROVINCIE UTRECHT - Zaterdag hoofdklasser FC Breukelen heeft in de streekderby tegen het Veenendaalse DOVO een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. De ploeg van trainer Cor Ten Bosch speelde in eigen huis uiteindelijk met 2-2 gelijk.
Deen van Embricqs opende in de eerste helft de score namens de thuisploeg. Oud DOVO-speler Daniël Kops verdubbelde de voorsprong vervolgens uit een strafschop. Ruststand: 2-0.
In de tweede helft verkleinde DOVO-speler Serhat Koç de achterstand; hij miste in eerste instantie nog wel een toegekende penalty, maar wist in de rebound alsnog te scoren. Tien minuten voor tijd bracht wederom Koç de Veenendalers op gelijke hoogte. FC Breukelen-speler Marc van Rees had het veld toen al verlaten met een rode kaart (2x geel). DOVO kwam ondanks de manmeersituatie niet meer tot scoren.
De ploeg van trainers Jeroen Peters en Hans Kraay Jr. lijkt, met nog twee duels voor de boeg, de belangrijkste kandidaat te worden voor de derde periodetitel. Zo'n titel geeft aan het einde van het seizoen recht op het spelen om promotie naar de topklasse.

Breukelen-speler Daniel Kops stond na afloop bij de microfoon van verslaggever Corné Hendriks.