Jean-Paul de Jong definitief assistent-trainer FC Utrecht

UTRECHT - Jean-Paul de Jong gaat vanaf het nieuwe seizoen definitief aan de slag als assistent-trainer bij FC Utrecht. De oefenmeester komt over van FC Eindhoven en heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan de club.
"We zijn erg blij met de terugkeer van Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. "Jean-Paul is iemand die de cultuur van FC Utrecht kent en de taal van de club spreekt."
De Jong is opgetogen door zijn terugkeer naar zijn geboortestad. "Ik kijk er naar uit om te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van de club en om te presteren met FC Utrecht. Met elkaar succesvol zijn, is wat mij betreft het doel."
De Jong (44) droeg van 1993 tot en met 2007 het shirt van FC Utrecht. Hij speelde 370 wedstrijden voor de Domstad en werkte als trainer van onder meer de A-junioren en het beloftenteam. De Utrechter won met FC Utrecht de KNVB Beker in 2003 en 2004 en de Johan Cruyff Schaal in 2004.

TEN HAG

De Jong is, nadat eerder al Erik ten Hag als trainer/coach en technisch manager werd vastgelegd, de tweede aanwinst van de technische staf van FC Utrecht voor de komende seizoenen.
Met Ten Hag werkte De Jong al samen als speler bij FC Utrecht in het seizoen 1995/1996 en in de technische staf van Go Ahead Eagles in de jaargang 2012/2013. De afgelopen jaren werkte hij voor FC Eindhoven dat van de laatste plek opklom naar respectievelijk zesde en tweede plek.
Dinsdagavond kreeg hij de Gouden Stier uitgereikt als Beste Trainer van de Jupiler League.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.