Slecht nieuws voor FC Breukelen: puntenstraf Huizen teruggedraaid

BREUKELEN - De rechter draait de puntenstraf die zaterdaghoofdklasser Huizen kreeg terug. Dat is slecht nieuws voor FC Breukelen, dat daardoor zakt naar de elfde plaats, die verplicht tot het spelen van degradatiewedstrijden.
Huizen kreeg vijf strafpunten omdat spelers afgelopen september op de vuist gingen met tegenstander Bennekom. De club was het niet eens met die straf en spande een rechtszaak aan tegen de KNVB. Met succes, meldt Huizen op zijn website.
FC Breukelen staat nu op de gevreesde elfde plaats. De club van trainer Cor ten Bosch heeft evenveel punten als NSC Nijkerk en SDC Putten, maar een slechter doelsaldo.

SLOTDUEL

Komende zaterdag speelt Breukelen de laatste wedstrijd van het seizoen, toevallig in en tegen Huizen. De ploeg moet minimaal gelijkspelen om van de elfde plek te geraken. Als dat niet lukt, volgen degradatieduels tegen periodekampioenen uit de eerste klasse.
FC Breukelen-voorzitter Jonathan Ramaker klaagde vorige week al dat de competitie oneerlijk is verlopen door de puntenstraffen, die mogelijk zouden worden teruggedraaid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.