Saestum zonder Louwaars tegen Umea

ZEIST - Saestum moet het vanavond in de kwartfinale van de UEFA Women's Cup doen zonder Gilanne Louwaars.
In de tweede ronde van het toernooi kreeg ze twee keer geel en is daarom een wedstrijd geschorst. Saestum speelt vanavond om 19.30 uur de eerste van twee duels tegen het Zweedse Umea.
Naast Louwaars moet trainer Rik de Groot het ook stellen zonder Janneke Bijl en Christa Stuart. Bijl is langdurig geblesseerd, ze scheurde pas geleden in een oefenduel de knieband in haar linkerknie. De revalidatie duurt tot de zomer van volgend jaar.
De blessure is voor Bijl extra zuur omdat ze twee seizoenen geleden eenzelfde kwetsuur op liep aan haar rechterknie. Stuart heeft haar enkel verzwikt en is voor vier weken uitgeschakeld.
Ter vervanging van de geschorste en geblesseerde speelster heeft De Groot Astrid Cevaal, Pia Haitsma en Marleen van Wammel (allen uit het tweede team van Saestum) opgeroepen.
De tegenstander in de kwartfinale is de Zweedse kampioen Umea. Dit is de enige ploeg buiten Duitsland die de UEFA Women's Cup al eens won: in 2003 en 2004 waren de profs van Umea de sterkste.
Rik de Groot weet dat zijn Saestum het lastig krijgt tegen Umea: 'Als ik je even voor mag rekenen: Umea traint tien keer per week en spelen dan een wedstrijd, in het voorseizoen trainen ze zelfs twaalf keer. Wij trainen drie keer per week en spelen dan een wedstrijd.'
Toch denkt de trainer dat Saestum geluk heeft met deze tegenstander: 'We spelen ongeveer hetzelfde spelletje. De opstelling is ook gelijk: 1-4-3-3. We gaan gewoon met alle middelen de strijd aan. Maar we gaan vooral genieten van het feit dat we deze kwartfinale mogen spelen.'
De wedstrijd tussen Saestum en Umea begint vanavond om 19.30 uur. Vrijdagochtend krijgt het duel volop aandacht bij Radio M Utrecht. De return van het duel is volgende week donderdag in Zweden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.