Kampongvrouwen moeizaam langs promovendus

TILBURG - De hockeysters van Kampong hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In Tilburg werd hoofdklasse-debutant Forward verslagen met 2-3 (1-1).
In de eerste helft ging het gelijk op. Al na een paar minuten kreeg Forward een strafbal, die gestopt werd door Oranje-doelvrouw Lisanne de Roever. Daarna kwam Kampong op voorsprong kwam door Els Brouwer. Lang konden de Utrechtse hockeysters niet van de voorsprong genieten, want Forward scoorde vlak daarna wel uit een strafbal.
Halverwege de tweede helft kwam Forward voor het eerst op voorsprong. Kampong begon daarna onbevangener en vrij van zenuwen te spelen. Dat leidde tot treffers van Eva de Goede (strafcorner) en Else van Wulfften Palthe.
Vrijdagavond speelden de vrouwen van SCHC al hun eerste wedstrijd van het seizoen. De Bilthovense ploeg verloor met 2-0 bij Amsterdam.