Dumoulin tempert verwachtingen Utrechtse Tourtijdrit

UTRECHT - Wielrenner Tom Dumoulin wil liever niet worden aangemerkt als topfavoriet voor de openingstijdrit van de Tour de France in Utrecht.
"Als mensen zeggen en schrijven dat ik in aanmerking kom voor de top 3, dan vind ik dat realistisch", zegt de renner van Giant-Alpecin tegen dagblad De Limburger. "Maar het stoort me als gezegd wordt dat ik topfavoriet voor de gele trui ben. Dat is niet reëel."
Dumoulins seizoen verloopt tot nu toe niet helemaal naar wens. In Parijs-Nice werd hij ziek en in de Amstel Gold Race liep het niet. Lichtpunt was zijn zege in de tijdrit in de Ronde van Baskenland, waar hij onder anderen Tony Martin klopte.
Hoewel Dumoulin de verwachtingen tempert, laat hij in de voorbereiding niets aan het toeval over. Hij heeft het parcours van de 13,7 kilometer lange tijdrit in Utrecht onlangs al verkend met politie-escorte. "Maar ik ben er niet veel wijzer van geworden", zegt hij. "Laten we zeggen dat het goed voor de beleving was. Er zitten een paar moeilijke bochten in, maar die had ik net zo goed pas twee dagen van tevoren kunnen verkennen."
Anderhalve maand voor de start probeert Dumoulin vooral te voorkomen dat zijn professionele voorbereiding doorslaat naar een obsessie. Gesprekken met een psycholoog moeten hem hierbij helpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.