Wit doek terug in vak U Galgenwaard

UTRECHT - In vak U van stadion Galgenwaard wordt weer een groot wit doek gespannen. FC Utrecht-voorzitter Van Dop wil daarmee voorkomen dat supportersgroepen bij elkaar kunnen komen en elkaar te lijf gaan, zoals afgelopen zondag tegen ADO Den Haag.
Het gaat om een groot wit doek dat de onderste negen rijen van vak U afdekt. Het witte doek keert terug bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van Utrecht. Die is op 5 november tegen FC Twente.
FC Utrecht had zondag allerlei maatregelen getroffen, zoals het inzetten van extra mensen, maar dat bleek niet genoeg. Jan Willem van Dop zegt op de FC Utrecht-website: "Het is een vervelende maatregel, maar het kan niet anders".
Overigens benadrukt hij dat de oorzaak van de ongeregeldheden niet bij FC Utrecht, maar bij ADO Den Haag ligt. "Alle supporters zouden in Den Haag worden gefouilleerd. Kennelijk is er iets fout gegaan, waardoor er een kluster van vijf bussen in Utrecht opnieuw moest worden gefouilleerd. Dat duurde lang, waardoor de ADO Den Haag-supporters pas later het stadion in konden en gefrustreerd binnenkwamen. Daarnaast is er met geweld een hek geforceerd door ADO-aanhangers, waardoor er een aantal supporters richting het FC Utrecht-vak ging."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.