Een instituut dreigt te degraderen

UTRECHT - Zeven seizoenen eredivisie, en in het amateurvoetbal acht titels op het hoogste niveau. Het zijn resultaten uit het verleden, en die tellen niet als Elinkwijk maandag vecht voor de laatste kans om niet te degraderen naar de 2e klasse.
De Utrechters moeten in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer een 2-0 achterstand goedmaken. Elke zege van Elinkwijk met twee doelpunten verschil levert een verlenging op. Een kleinere zege betekent degradatie naar de 2e klasse.
Op dat niveau acteerden de Utrechters ook in het seizoen 1993/94. Destijds degradeerde Elinkwijk na de hoofdklassetitel van 1992 twee keer op rij. Het 2e klasseschap bleef beperkt tot één seizoen en in 1997 keerden de Utrechters terug in de hoofdklasse.
De 2-0 achterstand waarmee Elinkwijk op 2e Pinksterdag begint is voor trainer Rick Testa la Muta een meevaller. "We verloren in Wormerveer met 2-0, maar het had bij rust ook 5-0 kunnen staan. Dan was het klaar geweest. Nu hebben we nog een kans." Testa la Muta nam negen duels voor het einde van het seizoen het roer over van John Vink. Met een prachtige serie van 19 uit 9 behoedde hij Elinkwijk voor rechtstreekse degradatie.
De promotie/degradatiecompetitie begon Elinkwijk dus met een 2-0 nederlaag in Wormerveer. "Zo slecht als voor rust had ik Elinkwijk nog niet gezien", aldus Testa la Muta. "Na rust hebben we gespeeld om de schade te beperlen. Dat is gelukkig gelukt."
Als Elinkwijk Fortuna Wormerveer uitschakelt, wacht een dubbel tegen Houten of LSVV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.