Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 10

UTRECHT - Het Tourblok komt deze week vanaf de Croeselaan. In het weekend van Le Grand Départ is dat even het middelpunt van de wereld omdat de eerste etappe daar finisht en de twee etappe daar start. Ook zullen tienduizenden fans hier samendrommen omdat ze met de trein aankomen op het naastgeleden Utrecht Centraal Station.
Op drie juli is een unieke parade met zelfgebouwde wagens door Utrechtse wijken en instellingen. In Zuilen zijn de voorbereidingen in volle gang. Daar werkt het Maliegilde en de Zuilense fanfare aan een wagen die staal als thema heeft. Waarom, leggen ze graag uit.
Studentenvereniging USC fietst binnenkort met 22 man heen en weer naar Parijs. Dat doen ze om 40.000 euro op te halen voor het goede doel: het WKZ en het jeugdsportfonds. Ze hopen op 3 juli weer op tijd terug te zijn om de cheque te overhandigen en het peloton te bewonderen.
Tenslotte aandacht voor de fietstocht op het Tourparcours op 28 juni, een feestelijke Frans feestje in TivoliVredenburg en Tom Dumoulin die zich uitspreekt over de druk van de gele trui.

Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 10

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.