Rechtszaak over clubkasroof FC Utrecht

UTRECHT - Een van de vier verdachten die bij FC Utrecht bijna 80.000 euro zouden hebben gestolen, is maandag voor de rechter verschenen. De rechtszaak begon met een zogenoemde regiezitting. De inhoudelijke behandeling is op 23 november.
Alleen de man die het geld in bewaring zou hebben gehad verscheen voor de rechter. De andere drie laten verstek gaan. Een van hen heeft laten weten bang te zijn voor de aanwezigheid van pers en supporters van FC Utrecht.

HORECAOPBRENGSTEN

Drie jonge mannen en een vrouw sloegen volgens het Openbaar Ministerie begin dit jaar hun slag. Ze zouden onder meer horecaopbrengsten hebben gestolen die voortvloeiden uit de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse Borussia Dortmund.
Een van de vier verdachten was op dat moment in dienst van FC Utrecht. Een van de overige verdachten is een voormalige medewerker.

VERDUISTERING

In eerste instantie gingen de politie en het OM uit van een overval. Na onderzoek bleek dat de beroving mogelijk in scène was gezet. Volgens Justitie gaat het om een 'inside job' en is er sprake van verduistering uit dienstbetrekking.
Sporenonderzoek, getuigenverklaringen en vragen in de buurt leidden al snel tot de aanhouding van drie verdachten. De vierde werd later opgepakt. Het merendeel van het geld dat uit de clubkas verdween is nog altijd niet terecht. De broer van de financieel medewerker heeft inmiddels wel bekend dat de overval doorgestoken kaart was.

FRAUDE

De zaak staat overigens niet op zichzelf. De directie die enkele jaren geleden aantrad en FC Utrecht weer financieel gezond moest maken bracht twee fraudegevallen uit 2012 aan het licht.
Er was sprake van spookfacturen, boekhoudkundige trucs en naar verluidt ook een greep uit de kassa van de fanshop. In totaal zouden medewerkers van de club meer dan 90.000 euro hebben verduisterd. FC Utrecht wil om privacyredenen niet zeggen welke maatregelen daarna zijn getroffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.