Dafne Schippers heeft keuze gemaakt

UTRECHT - Atlete Dafne Schippers is er voor zichzelf uit. De Utrechtse heeft haar sportieve keuze gemaakt tot en met de Olympische Spelen van Rio in 2016. De Europees kampioene op 60, 100 en 200 meter maakt woensdag op een speciale bijeenkomst in Utrecht wereldkundig of ze in de aanloop naar Rio kiest voor de sprintnummers of voor de haar zo geliefde meerkamp.
Schippers, die in 2013 brons veroverde op de zevenkamp bij de WK in Moskou, besloot vorig jaar zich meer te concentreren op de sprintnummers. Het 'probeersel' leidde tot drie Europese titels. Vorige week zondag dook ze in Hengelo als eerste Nederlandse met 10,94 onder de magische grens van 11 seconden. Afgelopen weekeinde lag ze in Götzis op koers voor een Nederlands record op de zevenkamp, maar een pijnlijke knie dwong haar tot opgave na zes onderdelen
De 22-jarige atlete heeft haar besluit eerder dan gepland genomen. Ze zou aanvankelijk na Götzis nog twee wedstrijden meepakken in de Diamond League.
De sprint lonkt omdat de 100 en 200 meer aanzien hebben en ook leukere startgelden opleveren, maar de passie ligt bij de meerkamp. "De keuze is lastig omdat ik allebei ontzettend leuk vind. De combinatie is het allermooist", zei Schippers na haar razendsnelle 100 meter bij de FBK Games in Hengelo. "De meerkamp is mooi, maar ook heel zwaar. Daar kan ik er maar twee van in een jaar doen. Op een WK of Olympische Spelen is het echt niet te combineren met de sprint. Dus als ik medailles wil halen, moet ik een keuze maken."
Schippers is met haar tijd van 10,94 al zeker van deelname aan de 100 meter op de WK later dit jaar in Peking en op de Spelen van Rio 2016.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.