Topklassedroom voorbij voor DOVO

VEENENDAAL - De voetballers van DOVO spelen volgend seizoen weer in de hoofdklasse. In de halve finale om een plaats in de topklasse in en tegen Hoek werd er met 3-1 verloren. Zaterdag bleef het op Panhuis 0-0. De Veenendalers kwamen na dik een kwartier voetballen wel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jan Struijk.
Hoek werd pas na een half uur voor het eerst gevaarlijk, toen een voorzet bijna het doel van DOVO inwaaide. Voor rust kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar hij ging er niet in.
In de tweede helft kon Hoek wel scoren. DOVO-speler Roy Bakkenes lag in het strafschopgebied van Hoek op de grond en had misschien een penalty moeten krijgen. De ploeg uit Zeeland was snel in de omschakeling. Via DOVO verdediger Bas Muller kwam de gelijkmaker op het bord in Zeeland. Hoek drong aan, Clinckemaillie maakte de 2-1. Drie minuten later mocht Sam de Munter de 3-1 scoren.
Met nog een kwartier te spelen kwam DOVO er niet meer aan te pas. Hoek speelt nu nog een finaleduel om een plaats in de topklasse tegen RVVH.