FC Utrecht in blessuretijd onderuit tegen NAC

BREDA - Een kopbal van Arne Slot heeft FC Utrecht in de laatste fase tegen NAC Breda de das omgedaan. De middenvelder scoorde in de 93ste minuut van het duel de 2-1. Het was voor de vierde keer dit seizoen dat FC Utrecht een wedstrijd zonder punten afsloot.
De ploeg van Foeke Booij staat nu negende in de eredivisie en moet zondag tegen AZ aantreden. FC Utrecht begon sterk aan het duel tegen NAC Breda. De ploeg was aanvallender. Maar een zondagsschot van oud-Utrechter Patrick Zwaanswijk verdween in de negende minuut onverwachts achter goalie Michel Vorm. Vervolgens kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van NAC Breda. De Brabantse fans zagen voor rust nog kansen voor Pinas, Diba en Leonardo.
Na rust leek FC Utrecht de zaken snel recht te trekken. In de 50ste minuut scoorde Marc-Antoine Fortuné de gelijkmaker: 1-1. Kort daarop liep een speler van NAC Breda door op Michel Vorm. Een opstootje was het gevolg. Rick Kruys en Mike Zonneveld (NAC) liepen hierbij tegen een gele kaart aan.
Richting het slot van het duel ontwikkelde de Brabanders een laatste offensief. Vele malen kon de defensie van Utrecht de aanvalsgolven afslaan. Tot de laatste minuut van de blessuretijd. Diba mag nog een laatste vrije trap nemen. De bal draait in en de vrijstaande Arne Slot kan de bal achter de kansloze Michel Vorm knikken: 2-1.
Na deze nederlaag staat Utrecht negende in de eredivisie. Zondag speelt de ploeg uit tegen AZ, het duel begtin om 12.30 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.