IJsselmeervogels wint landelijke Beker voor amateurs

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in en tegen Hoek de landelijke finale om de amateurbeker gewonnen. De formatie uit Bunschoten-Spakenburg was met 2-0 te sterk.
De ploeg van trainer Frans Adelaar kende een droomstart, want al na vijf minuten maakte Thomas Verheydt de openingstreffer. De bal kwam in de zestien plots voor de voeten van de aanvaller, die zijn elfde treffer in het bekertoernooi binnenschoot.
Hoek werd sterker en groeide in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg na een kwartiertje twee grote kansen, maar Kyle Dioesburg vond het zijnet en kopte op de kruising. IJsselmeervogels herstelde werd weer sterker en kreeg in het vervolg van de eerste helft de betere kansen en verdiende een grotere voorsprong, maar de ploegen gingen met 1-0 de rust in.
In de tweede helft zorgde Hanne Hagary voor de 2-0 en die klap kwam Hoek niet meer te boven. Hoek moest actie ondernemen en speelde met meer risico's, maar de thuisploeg kwam niet meer tot scoren. Hierdoor mocht IJsselmeervogels de landelijke KNVB beker in ontvangst nemen.