Hockeysters Kampong voeren ranglijst aan

UTRECHT - De hockeyvrouwen van het Utrechtse Kampong hebben de koppositie veroverd in de hoofdklasse. Op eigen veld werd Groningen met 4-0 verslagen.
Kampong kwam geen moment in gevaar en nam meteen het initiatief. In de tiende minuut was het al raak: Suzanne Boogaard scoorde fraai vanaf de rand van de cirkel met haar backhand. Machteld de Groot bepaalde de rustand op 2-0 via een strafbal.
In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Kampong werd achterin niet op de proef gesteld en kon nog twee keer scoren via Else van Wulfften Palthe en Els Brouwer. Op 5 november speelt Kampong thuis tegen Rotterdam.
De dames van SCHC wonnen ook. In Bilthoven werd het tegen Den Bosch 2-0. Floor Joosten en Eline Rottier tekenden voor de doelpunten. SCHC is door de overwinning naar de zevende plaats in de hoofdklasse geklommen.