Hockeymannen plaatsen zich voor Rio

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse hockeymannen hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Rio. Oranje eindigde tijdens de finales van de World League in Argentinië als derde. De beste drie van dat toernooi zijn nu al geplaatst voor de Spelen.
In de strijd om de derde plaats versloeg Nederland Canada met maarliefst 6-0. Constantijn Jonker van Kampong scoorde twee keer. Zijn clubgenoot Robbert Kemperman maakte één doelpunt. De andere treffers kwamen op naam van Billy Bakker, Mink van der Weerden en Robert van der Horst.
Nederland herstelde zich tegen de Canadezen van de zeperd van zaterdag, toen in de halve finale van Duitsland werd verloren. "Daar waren we natuurlijk niet zo blij mee", erkende Cnstantijn Jonker. "We hadden veel liever in de finale gespeeld tegen Argentinië in een vol stadion. Maar we hebben karakter getoond. We hebben prima gespeeld tegen Canada, veel kansen afgedwongen en meer dan genoeg doelpunten gemaakt. We hebben dit toernooi op de juiste wijze afgesloten."
Jonker is ook blij met het Olympisch ticket. "We wisten al wel dat het na onze winst in de kwartfinale tegen Spanje niet meer fout kon gaan. Maar het is mooi dat we ons nu ook officieel hebben gekwalificeerd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.