Goud voor wielrenster Ellen van Dijk

WOERDEN - De Woerdense wielrenster Ellen van Dijk heeft donderdag de eerste gouden medaille voor Nederland gewonnen op de Europese Spelen in Azerbeidzjan. Van Dijk maakte haar favorietenrol in de tijdrit waar.
Ze was meer dan een halve minuut sneller dan de Oekraïense Ganna Solovei. Annemiek van Vleuten pakte in Bakoe het brons. Voormalig wereldkampioen Ellen van Dijk had 32.26,87 nodig de voor de tijdrit over 25.8 kilometer. De Oekraïense volgde op 36,50 en Van Vleuten op ruim 1.06.
"Ik voelde me goed en vertrouwde er op dat ik het kon. Het was erg zwaar, vooral vanwege de wind maar met die omstandigheden heeft iedereen te maken. Ik kwam snel in het ritme en kon het tempo volhouden. Het was niet technisch, het was vooral stampen", blikte de winnares terug.
"Het zijn de eerste Europese Spelen en dat maakt het speciaal. Dit was de wedstrijd waar ik me de afgelopen weken op voorbereid heb. Ik wilde sterk zijn en dat is goed gelukt. Je hebt eigenlijk geen idee hoeveel waarde je aan deze medaille kunt hechten, dat zal de toekomst uitwijzen. Toch ben ik ontzettend blij dat ik de allereerste gouden medaille voor Nederland heb gewonnen op de Europese Spelen."
Later op donderdag wordt in Bakoe ook de tijdrit bij de mannen gereden. Voor Nederland staat Stef Clement aan de start. Het totaal aantal Nederlandse medailles in Bakoe staat nu op vijf:
een gouden, twee zilveren en twee bronzen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.