Schippers leidt Oranje naar Super League

UTRECHT/AMERSFOORT - De Nederlandse atleten zijn terug in de Europese Super League. De nationale selectie stelde de promotie zondag veilig door in de 'eerste divisie' in Heraklion als derde te eindigen met 299,5 punten. Oranje, dat na de eerste dag de zesde plaats bezette, moest op Kreta alleen Tsjechië (351) en Griekenland (327) voor zich dulden.
De terugkeer op het hoogste niveau was te danken aan de lopers, met sprintster Dafne Schippers uit Utrecht als boegbeeld. Ze won op de slotdag ook de 200 meter, in 22,45. De naaste concurrente was een seconde langzamer. Jip Vastenburg liep op de 5000 meter ook ver voor de troepen uit. Zij finishte met 100 meter voorsprong in 15.36,32.
De strijd om brons was een heuse Nederland - België. Na 29 van de 40 onderdelen was het vergelijk nog in evenwicht. Uiteindelijk bleek de Oranje Leeuw duidelijk sterker dan de Rode Duivel. Zelfs op de afsluitende 4x400 meter, waarmee het uiteindelijk verschil in de derby der lage landen op 23 punten werd gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.