Kelderman moet kopmanschap in Tour delen met Gesink

VEENENDAAL/WOERDEN - Wilco Kelderman en Robert Gesink zijn tijdens de Tour de France de speerpunten van Team LottoNL-Jumbo. Dat heeft de Nederlandse ploeg maandag laten weten toen het officieel de startlijst naar buiten bracht. De ploegleiding van LottoNL-Jumbo denkt dat naast de Veenendaler en de Achterhoeker ook Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam voor een goed klassement kunnen gaan.
"We hebben voor een evenwichtige samenstelling van onze ploeg gekozen", verklaart ploegleider Nico Verhoeven. "Met oog op de aard van het parcours, hebben we minder naar de massasprints gekeken. We nemen dit jaar meer klimmers mee. Robert en Wilco zijn de kopmannen, maar ook Laurens en Steven hebben zich bewezen in een grote ronde. Daarbij weet je dat er zeker in de eerste tien dagen van de Tour de France veel kan gebeuren. Met dit blok van vier, lopen we minder risico om na die beginfase ons klassement volledig kwijt te zijn. We kunnen onze kansen spreiden en zetten niet alles op één kopman. Het venijn zit hem in de tweede helft van de wedstrijd, dus als dat gedeelte aanbreekt, moeten we er nog goed bij zitten."

KONINGINNERIT

Voor Wilco Kelderman wordt het zijn debuut in de Tour de France. "Ik kijk er heel erg naar uit", zegt de jonge Veenendaler. "Ik heb me de laatste vijf weken specifiek op de Tour de France voorbereid. Ik ben op hoogtestage geweest en heb het Criterium du Dauphiné gereden in aanloop naar de Tour. Ik kijk vooral uit naar de start in Utrecht en naar de etappe naar Alpe d'Huez. De komende anderhalve week ga ik nog wat specifieke trainingen doen op mijn tijdritfiets en hou ik verder rust, zodat ik fris aan de start verschijn."
Team line-up:
Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Sep Vanmarcke, Bram Tankink, Tom Leezer, Jos van Emden en Paul Martens.
Ploegleiding:
Louis Delahaije, Frans Maassen, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.