Dumoulin: "Alles onder controle"

UTRECHT - De Tourploeg van Giant-Alpecin werd vanmorgen gepresenteerd op het Domplein en Tom Dumoulin was de man om wie het eigenlijk draaide.
De Limburger torst een enorm verwachtingspatroon met zich mee omdat hij in staat wordt geacht om de gele trui te pakken op het tijdritparcours in Utrecht. "Ik zie geen reden waarom het me allemaal te veel gaat worden", sprak de tijdritspecialist.
De laatste Nederlandse geletruidrager - Erik Breukink - dateert van 1989. "Ik ben daar eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Dat is meer iets voor de media. Ik doe gewoon mijn ding. Ik heb maandag goed getraind en vandaag nog een keer. Het NK tijdrijden was niet goed maar ik wist dat dat kon gebeuren na de Ronde van Zwitserland. Tussen dat NK en de Tourstart zit anderhalve week. Alles is onder controle. Ik bombardeer mezelf niet tot favoriet maar loop er ook niet voor weg."
Naar buiten kwam dat hij wat ziekjes was geweest rond de strijd om de nationale titel. "Ik baalde er eigenlijk een beetje van dat dat bekend werd. Alsof ik al op zoek was naar excuses voor een eventueel tegenvallend resultaat in de Tour. Ik heb geen moeite met de verwachtingen. Voor het WK tijdrijden hoorde ik ook bij de kanshebbers voor een medaille. Daar ben ik ook niet wekenlang mee bezig geweest. ik kan straks misschien ook wel tevreden zijn met een tweede of derde plaats. Mits ik zeker weet dat ik er alles uit heb gehaald. De truc is mezelf straks volledig te focussen en verder nergens mee bezig te zijn."
Ploegleiding en teamgenoten merkten woensdag bij het verzamelen in ieder geval niets bijzonders aan hem. "Tom is ondanks dat NK niet in paniek geraakt. Hij is een heel volwassen renner die gewoon nadenkt. Hij is heel ontspannen", merkte ploegleider Rudi Kemna. Koen de Kort reed met Dumoulin de Ronde van Zwitserland waarin hij twee ritten won. "Ik zie hem nog niet veranderen. In Zwitserland was er ook heel veel druk en daar is hij toch goed mee omgegaan. Er is wel één verschil. Omdat het zolang geleden is dat een Nederlander het geel had, draagt hij straks wel een beetje de 'weight of the nation' op zijn schouders."

Gesink en Dumoulin in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.