Kelderman: "Etappe-zege zou mijn Tour perfect maken"

UTRECHT/VEENENDAAL - Draaide het bij Belkin, de voorganger van wielerploeg LottoNL-Jumbo, vorig jaar nog om 'Bau en Lau', ditmaal start de ploeg met Robert Gesink en Wilco Kelderman als kopmannen voor de Tour de France. Verschil is wel dat er dit jaar nog twee klimmers met ambities bij zijn: Laurens 'Lau' ten Dam en Steven Kruijswijk, een maand geleden nog de nummer zeven van de Giro. "Pas na de eerste week bepalen we de tactiek voor in de bergen", meldde ploegleider Nico Verhoeven woensdag bij de presentatie van het team in Utrecht.
Veenendaler Kelderman is blij met die rolverdeling voorafgaande aan zijn eerste Tourstart: "Ik hoop voor een goed klassement te gaan, ik hoop top 10, maar dat zal niet makkelijk zijn. Dat we samen kopman zijn versterkt de kansen op een goede klassering alleen maar." Kelderman, die op de fiets naar Utrecht kwam, staat te trappelen om zaterdag te beginnen. "Het is supermooi dat het zo leeft in Nederland en Robert en ik kunnen elkaar sterker maken en helpen waar nodig."
Kelderman zal veel steun krijgen van Jos van Emden. Zijn teamgenoot begint eveneens aan zijn eerste Tour: "Ook voor mij is het bijzonder dat de Tour in Utrecht start." Van Emden volgde zijn opleiding bij de Utrechtse wielervereniging Wilton De Volharding. "Ik ben nog steeds lid. De tijd in de opleidingsploeg van De Volharding was mooi om mee te maken. Ik moest er net nog aan terugdenken toen ik in Utrecht aan kwam."

Wilco Kelderman over zijn aanstaande Tour-debuut
Ploegleider Nico Verhoeven over de doelen van LottoNL-Jumbo
Jos van Emden heeft een bijzondere band met Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.