Contador verkent mogelijk vrijdag Tour-parcours

UTRECHT - Alberto Contador is waarschijnlijk vrijdag in de Utrechtse binnenstad om het tijdrit-parcours te verkennen. De Spaanse favoriet wacht tot het traject met hekken is afgezet, zo liet Pierre Orphanidis, de persman van Tinkoff-Saxo, desgevraagd weten.
De organisatie begint vrijdagavond rond 20.00 met het afzetten van het parcours.
Mentaal is Alberto Contador klaar voor de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Spanjaard die graag geschiedenis wil schrijven door in één jaar zowel de Giro als de Tour te winnen donderdag in Utrecht. "Mijn grootste onzekerheid is hoe mijn lichaam reageert de komende weken. In mijn hoofd ben ik er in ieder geval klaar voor", zei de kopman van Tinkoff-Saxo bij de ploegpresentatie in Utrecht. Contador won een maand geleden de Ronde van Italië waar concurrenten als Vincenzo Nibali, Nairo Quintana en Chris Froome ontbraken.
Ploegleider Steven de Jongh deelde de twijfel van Contador niet. "Maar Alberto wil iets bijzonders presteren. Het is natuurlijk een andere voorbereiding dan vorig jaar en een andere ook dan zijn concurrenten. Maar dat is nu geen item meer. We hebben het zo gedaan en zijn hier om de Tour te winnen. De Giro is hard maar hij is hersteld. Het zal ook nooit meer een excuus zijn als het minder zou gaan."

Alberto Contador over zijn kansen
Hilarisch moment op de persco Contador krijgt een kanarie
Tinkoff-Saxo-ploegleider Steven de Jongh

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.