"Ook matchfixing tijdens wedstrijd FC Utrecht"

UTRECHT - Het matchfixingschandaal bij Willem II is groter dan gedacht. In het seizoen 2009-2010 blijken nog drie andere uitwedstrijden te zijn gemanipuleerd, waaronder een duel tegen FC Utrecht. Die wedstrijd eindigde in 1-0 voor FC Utrecht.
Ook de wedstrijden tegen Sparta (2-1) en NAC (4-0) blijken te zijn verkocht, evenals de bekerwedstrijd in 2008 tegen Roda JC. Een en ander blijkt uit e-mails tussen een matchfixer en voormalig Willem II-middenvelder Ibrahim Kargbo, schrijft de Volkskrant vrijdag.
De e-mails tonen aan dat al in 2008 is betaald om ervoor te zorgen dat het bekerduel tegen Roda JC verloren zou gaan. Uiteindelijk verloor de ploeg uit Tilburg met 1-0. Volgens de Volkskrant handelde Kargbo niet alleen, maar was hij onderdeel van het complot. Bij de manipulatie van de wedstrijden zou ook toenmalig aanvoerder Maikel Aerts betrokken zijn. Aerts ontkent in alle toonaarden iets met omkoping te maken te hebben.
In januari van dit jaar meldde de krant op basis van eigen onderzoek al dat de duels tegen Ajax (4-0) en Feyenoord (1-0) waren gemanipuleerd. Matchfixers uit Singapore zouden de spelers samen tot 100.000 hebben betaald voor elke wedstrijd die ze manipuleerden. Kargbo gaf toen toe dat hij is benaderd door matchfixers, maar ontkende ooit geld te hebben aangenomen.

KNVB

In een reactie zegt de KNVB dat de waarheid boven tafel moet komen. "De voetbalsupporters moeten erop kunnen vertrouwen dat wat ze zien echt is. Als dat niet het geval is geweest, moet ze dat ook eerlijk worden verteld", aldus de voetbalbond.
De zogeheten integriteitseenheid van de voetbalbond KNVB neemt de nieuwe gevallen van matchfixing waar Willem II bij betrokken zou zijn, mee in het onderzoek. "Als het om zes wedstrijden gaat, zijn het er zes te veel", zegt een woordvoerder van de bond in reactie op het artikel in de Volkskrant van vrijdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.