Schippers net naast podium in Parijs

UTRECHT - Dafne Schippers heeft zaterdag aan haar eerste grote internationale wedstrijd na haar keuze om voor de sprint te gaan, net geen medaille overgehouden. De Nederlands recordhoudster uit Utrecht kwam in Parijs bij de Diamond Leaguewedstrijd over 100 meter tot 11,02. Daarmee werd Schippers vierde, op 0,05 van het podium.
De winst in het Stade de France ging naar Shelly-Ann Fraser-Pryce. De kleine Jamaicaanse snelde naar 10,74 en liet daarmee de beste mondiale prestatie van dit seizoen noteren. Achter haar werd Blessing Okagbare uit Nigeria tweede (10,80). Brons was er voor de Amerikaanse English Gardner, die met 10,97 Schippers net van zich wist af te houden.
Gardner had haar bronzen medaille met name te danken aan een beter start dan die van Schippers. De Nederlandse kwam niet eens heel slecht uit de blokken, maar moest wel gelijk een groot gat overbruggen. Ze haalde de meeste van haar concurrentes wel in, maar voor een bronzen plak kwam ze net tekort. Om mee te kunnen doen voor zilver of zelfs goud, moet ze nog een behoorlijk verschil zien te overbruggen in de komende tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.